Natječaj za izbor i imenovanje Ravnatelja/ice Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Istarske županije

Natječaj za izbor i imenovanje  Ravnatelja/ice Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Istarske županije

Na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama (Narodne novine br. 76/93, 29,97, 47/99, 35/08, 127/19, 151/22), članka 22. stavka 1. alineje 6. Statuta – pročišćeni tekst Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Istarske županije (KLASA; 012-03/08-01/01; URBROJ: 2163-20/1-22-23 od 31. ožujka 2022. godine, te članka 8. Točke 1.  Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta (KLASA: 024-01/21-03/01;  URBROJ: 2163-20/1-22-01 od 31. ožujka 2022. godine te temeljem Odluke Upravnog vijeća o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Istarske županije, KLASA: 112-01/24-02/01; Urbroj: 2163-20/7-24-01  od 27. rujna 2024. godine, Upravno vijeće Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Istarske županije raspisuje

NATJEČAJ

za izbor i imenovanje

Ravnatelja/ice Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Istarske županije  – 1 izvršitelj/ica, na mandat od 4 godine uz obavezni probni rad od 3 mjeseca

Uvjeti:

  • magistar struke ili stručni specijalist iz znanstvenog područja tehničkih znanosti - polje arhitektura i urbanizam,
  • status ovlaštenog arhitekta/urbanista,
  • 5 godina radnog iskustva na poslovima prostornog uređenja,
  • poznavanje rada na PC-u,
  • poznavanje rada u AutoCad-u,
  • poznavanje 2 strana jezika (od kojih je jedan talijanski).

 

1. Prilozi uz prijavu:

  • životopis
  • dokaz o stručnoj spremi (izvornik ili preslika diplome)
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (elektronički ispis, preslika osobne iskaznice, putovnice ili domovnice)
  • preslik uvjerenja o položenom stručnom ispitu za stručne poslove prostornog uređenja
  • dokaz o ostvarenom radnom iskustvu (elektronički zapis o podacima evidentiranim u bazi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)
  • dokaz o radnom iskustvu u struci (preslika ugovora o radu ili rješenja o rasporedu na radno mjesto ili potvrdu poslodavca iz koje je vidljivo u kojoj struci, na kojim poslovima i u kojem trajanju je ostvareno radno iskustvo)
  • dokaz da se protiv kandidata/kinje ne vodi kazneni postupak (izvornik ili elektronički zapis, ne stariji od 3 mjeseca)
  • dokaz o poznavanju rada na osobnom računalu (preslika potvrde o polaženju tečaja informatike, preslika svjedodžbe ako je polagao/la predmet informatiku ili vlastoručno potpisana izjava o poznavanju rada na osobnom računalu)
  • dokaz o aktivnom znanju jednog stranog jezika (preslika potvrde o položenom tečaju jednog stranog jezika, preslika svjedodžbe ako je polagao/la predmet iz stranog jezika, ili vlastoručno potpisana izjava o aktivnom znanju stranog jezika)

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik ili ovjerene kopije priloženih isprava.

 

2. Testiranje kandidata/kinja:

Za kandidate/kinje koji ispunjavaju formalne uvjete, provest će se provjera znanja i sposobnosti o čemu će kandidati/kinje biti pravovremeno obaviješteni.

O vremenu, mjestu i sadržaju testiranja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e pisanim putem korištenjem elektroničke pošte, najkasnije 5 (pet) dana prije njihova održavanja.

Ne prisustvovanje provjeri znanja, smatrati će se povlačenjem prijave.

 

3. Rok i uvjeti podnošenja prijave:

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 (osam) dana od dana objave javnog natječaja u „Narodnim novinama“, te na mrežnim stranicama Javne ustanove „Zavod za prostorno uređenje Istarske županije“, i to poštom preporučeno na adresu:

 

Javna ustanova „Zavod za prostorno uređenje Istarske županije“

Riva 8

52 100 Pula - Pola

(s naznakom "Ne otvarati")

 

U prijavi je potrebno navesti osobne podatke podnositelja/ice prijave (ime i prezime, adresa, broj telefona i adresa elektroničke pošte). Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

 

4. Ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju:

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju dužne su se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

 

5. Obrada osobnih podataka:

Prijavom kanditat/kinja daje privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi i dokumentaciji dostavljenoj uz prijavu, u svrhu odabira kandidata.

Svi osobni podaci i dokumenti dostavljeni uz prijavu obrađivati će se isključivo u svrhu provođenja postupka, a u skladu s važećim propisima (Uredba EU 2016/679 i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka „Narodne novine“, broj 42/18).

Dokumentacija za prijavu neće se vraćati te će se s njom postupati u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 (Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR).

 

6. Odabir kandidata:

O rezultatima izbora kandidati/kinje će biti obaviješteni/e pisanim putem, korištenjem elektroničke pošte, u zakonskom roku.

 

Javna ustanova

„Zavod za prostorno uređenje Istarske županije“