Prijem za organizacijski Odbor i voditeljstvo 7. Državnog natjecanja vatrogasaca RH

Prijem za organizacijski Odbor i voditeljstvo 7. Državnog natjecanja vatrogasaca RH

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić, održali su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za organizacijski Odbor i voditeljstvo 7. Državnog natjecanja vatrogasaca RH.

Župan Flego, tom je prilikom, izrazio zadovoljstvo što će Hrvatska vatrogasna zajednica 140 godina postojanja obilježiti upravo u Puli.

"Iznimno je značenje ove djelatnosti i uloge vatrogasaca u sustavu zaštite i spašavanja, posebice za vrijeme trajanja turističke sezone. Sigurnost građana, a i brojnih turista koji nas svake sezone posjećuju, veoma je bitna, a upravo zahvaljujući našim vatrogascima svi se oni mogu osjećati sigurno. Ponosni smo na organizaciju vatrogastva u Istarskoj županiji i Hrvatskoj kako na profesionalnoj, tako i na dobrovoljnoj razini", kazao je župan Flego ujedno čestitavši svim sudionicima puno uspjeha na subotnjem natjecanju, ali i u budućem radu.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je organizatorima što su odabrali Pulu kao mjesto održavanja natjecanja vatrogasaca. Također, naglasio ej kako sustav vatrogastva dobro funkcionira te kako bi trebao poslužiti kao promjer nekim drugim sustavima.

7. Državno natjecanje vatrogasaca RH održava se u subotu, 01. listopada 2016. godine na stadionu Uljanika na Verudi, u Puli. Na natjecanjima će sudjelovati 400 ekipa iz RH i 20 ekipa iz susjednih zemalja, a ukupno s gostima i osobljem bit će prisutno preko 4500 učesnika iz RH i inozemstva.

Organizator natjecanja je  Hrvatska vatrogasna zajednica. Suorganizator i domaćin je Vatrogasna zajednica Istarske županije.

Galerija fotografija