Prijem Istarske županije i Grada Pule povodom Dana policije

Prijem Istarske županije i Grada Pule povodom Dana policije

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić danas su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila.

Na samom početku, župan Flego je zahvalio policijskim službenicima na radu i angažmanu koji svakodnevno čine kako bi se svi građani Istre osjećali sigurno.

 "Ono što posebno želim istaknuti je da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policije. Najturističkija smo regija i ove je godine dosad u županiji ostvareno preko 3 milijuna dolazaka te više od 20 milijuna noćenja. Osim napornog rada svih dionika u turizmu, ove brojke smatram i velikim uspjehom naše policije", izjavio je župan Flego. Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila župan Flego je uputio najiskrenije čestitke i zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar u ime svih kolega zahvalio se županu na čestitkama i prijemu koji doživljava kao priznanje i podršku radu policije. Napomenuo je kako svi pokazatelji u prvih devet mjeseci ove godine daju pozitivne trendove stanja sigurnosti, pa je tako značajno smanjen broj kaznenih djela.

U području prometa, smanjen je broj prometnih nesreća, ali je broj smrtno stradalih osoba nešto veći te je načelnik Cestar izrazio nadu u smanjenje tog negativnog trenda do kraja godine. Izvijestio je i kako je područje mora i akvatorija pojačano nadzirano tijekom spomenutog razdoblja te kako nije stradao ni jedan kupač ove godine. Posebno se osvrnuo na turističku sezonu koju je ocijenio vrlo uspješnom obzirom da nije zabilježeno značajnijih incidenata, a preko državne granice prošlo je više od 16 milijuna putnika bez većih prometnih poteškoća. Načelnik je suradnju sa Županijom, istarskim gradovima i općinama posebno pohvalio izrazivši nadu da će ista, kao i dobri rezultati koje policije ostvaruje, ostati na visokoj razini.

Čestitavši svim policijskim djelatnicima njihov dan, gradonačelnik Miletić istaknuo je kako bi Istarska županija teško ostvarivala pozitivne gospodarske i turističke rezultate kada Istra ne bi bila sigurno mjesto za život i rad, na čemu se zahvalio policiji. Također, izrazio je zajednički stav njega i župana Flega kako policijska uprava mora ostati u Istarskoj županiji, što dokazuje kako brojnost stanovnika na ovom području, tako i broj turista koji Istru svake godine posjećuju.

Zaključno, istarski župan i pulski gradonačelnik pohvalili su aktivnosti koje će policija imati u sklopu njihovog Dana, a posebno Dane otvorenih vrata kojima se najmlađima, ali i svim ostalim građanima nastoji približiti rad policije i povećati povjerenje građana u policijski sustav.

Galerija fotografija