Župan Flego održao sastanak s ministrom Šustarom

Župan Flego održao sastanak s ministrom Šustarom

Istarski župan Valter Flego održao je danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, radni sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom i suradnicima. Sastanku su prisustvovale i zamjenica župana Viviana Benussi, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama i problematici na području obrazovanja, poput sufinanciranja prijevoza učenika, pomoćnika u nastavi, Sveučilišta Jurja Dobrile, Visoke tehničko-poslovne škole Politehnika i Medicinske škole.

Župan Flego, tom je prilikom, istaknuo kako Županija izdvaja gotovo 40 posto proračunskih sredstava za obrazovanje te ulaže značajne napore u njegovo unapređenje i podizanje kvalitete.

Govoreći o pomoćnicima u nastavi, župan je kazao kako su oni osigurani za svu djecu s poteškoćama, na području Istre. Za njihovo sufinanciranje Županija izdvaja 39% posto sredstava, a izdvaja i za sufinanciranje prijevoza učenika. Istarski župan smatra kako bi po tom pitanju trebali postojati podjednaki kriteriji na razini države jer su potrebe učenika podjednake, bilo da oni žive u Puli, bilo u Slavonskom brodu. Naime, Istarska županija temeljem indeksa razvijenosti izdvaja više sredstava i za pomoćnike i za prijevoz, nego što je to slučaj u nekim drugim županijama.

"Dodatni iskorak želimo napraviti kad je u pitanju Politehnika na način da se studentima koji je pohađaju omogući smještaj u studentskom domu i obrok u menzi, pod jednakim uvjetima kao i studentima Sveučilišta J. Dobrile", rekao je župan Flego za što je dobio i podršku samog ministra.

Župan Flego upoznao je ministra Šustara i s budućim projektima koji se planiraju kandidirati na EU fondove: projekt e-Škole, Centra kompetencija  i Turističko-ugostiteljski centar.

Tijekom boravka u Istarskoj županiji, ministar Šustar obići će Sveučilište Jurja Dobrile, Medicinsku školu, Politehniku te Industrijsko-obrtničku školu u Puli i Talijansku srednju školu Rovinj i srednju školu Zvane Črnje Rovinj.