Prijem za predstavnike Njemačko-hrvatske Zajednice Karlsruhe

Prijem za predstavnike Njemačko-hrvatske Zajednice Karlsruhe

Istarski župan Valter Flego primio je danas u sjedištu Istarske županije u  Puli supružnike Mirjanu Diminić i Vladu Štifanića ispred udruge DEUTSCH-KROATISCHE GEMEINSCHAFT E.V. KARLSRUHE UND UMGEBUNG / Njemačko - hrvatska Zajednica Karlsruhe.

Supružnici Diminić - Štifanić su porijeklom s područja Labinštine, a niz godina vode Njemačko-hrvatsku Zajednicu koja se bavi humanitarnim djelovanjem, donacijama medicinske i ortopedske opreme i pomagala.

Njemačko - hrvatska Zajednica Karlsruhe vrlo je uspješna i utjecajna udruga iz Karlsruhea koja ima preko dvadeset godina iskustva u skupljanju i slanju humanitarne pomoći.
 
Župan Flego istaknuo je svoje veliko zadovoljstvo što je Zajednica, koju vode supružnici Diminić - Štifanić, uspostavila hvale vrijednu suradnju sa Istarskim domovima zdravlja i bolnicom za ortopediju i rehabilitaciju "prim.dr.Martin Horvat" Rovinj te zahvalu na dosadašnjoj suradnji kao i onoj koja će uslijediti.
 
Prijem je izraz zahvale Istarske županije na suradnji i značajnim donacijama medicinskih pomagala koje su ostvarene proteklih godina s Istarskim domovima zdravlja i  bolnicom za ortopediju i rehabilitaciju "prim.dr.Martin Horvat" Rovinj.
 
Dugogodišnja predsjednica Zajednice gđa Mirjana Diminić zahvalila se na prijemu i toplim riječima te naglasila da im je jako važno i drago kad se prepozna njihov koji se isključivo bazira na volonterstvu.

Uz istarskog župana, prijemu su nazočili i dr. Diego Brumini, specijalist onkolog i radioterapeut, voditelj mobilnog palijativnog tima Istarske županije te Davorka Rakić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra Istarskih domova zdravlja.

Galerija fotografija