Najava programa 41. Trke na prstenac u Barbanu

Najava programa 41. Trke na prstenac u Barbanu

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas je najavljen program 41. Trke na prstenac u Barbanu. Dalibor Paus, predsjednik društva "Trka na prestenac", Milio Grabrović, vođa konjanika, Danijel Učkar, predsjednik Časnog suda i Branko Blažina, član Izvršnog odbora Trke predstavili su program 41. Trke na prstenac koji ove godine slavi dvije obljetnice; 320. godina od prvog spominjanja Trke, 1696. godine te 40. godišnjicu obnovljene Trke koja je započeta 1976. godine.

Program ovogodišnje 41. Trke započinje u petak, 19. kolovoza podizanjem zastave "Trka na prstenac" i otvaranjem izložbi koji su, već tradicionalno, povezane s tematikom Trke i Barbana; "Prorezi" Đanija Celije i "Barban u srcu" Marina Lušića. Slijedit će turnir u briškuli te zabava na placi. Sportski dio programa započet će nešto ranije, u srijedu i četvrtak, kad će se odigravati utakmice malog nogometa dok je finalna utakmica turnira na rasporedu u petak kasno navečer.

Subota prijepodne rezervirana je za mlađe natjecatelje, učenike osnovnih škola 3. "Robotrkom na prstenac" nakon koje će uslijediti turnir u pljočkanju te "Trka za viticu" koja ove godine bilježi svoje 21. izdanje.

Sportskim programom za najmlađe u podne, započinje glavni dan, u nedjelju 21. kolovoza, dok će promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja biti uvod samoj 41. Trci na prstenac koja započinje u 17,00 sati.

Nastupit će 16 konjanika, među kojima ima višestrukih slavodobitnika kako Trke na prstenac tako i Trke za viticu. Istaknut je Maksimilijan Rojnić kao jedini s 3 pobjede na Trci i na Vitici; najstariji natjecatelj, pedesetpetogodišnji Bruno Kožljan kojem je ovo 36. Trka, a slavodobitnik je u 2 Trke i 3 Vitice, te najmlađi konjanici, osamnestogodišnji debitanti Stefano Osip i Toni Vlačić.

Cijeli program završava zabavnim nastupom na Placi i vatrometom.

Galerija fotografija