Župan Flego i gradonačelnik Miletić podržali projekt obnove Vukovarskog vodotornja

Župan Flego i gradonačelnik Miletić podržali projekt obnove Vukovarskog vodotornja

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas u prostorijama Komunalne palače Grada Pule gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i suradnike.

Tom je prigodom gradonačelnik Vukovara prezentirao plan obnove Vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva.

"Intencija nam je bila pozitivnu priču o obnovi Vukovara, u koju su bile uključene sve županije, nastaviti zajednički provoditi i u budućnosti kroz projekt Vukovarskog vodotornja", istaknuo je Penava nadodajući kako Vukovar i dalje mora biti grad svih Hrvata i građana Republike Hrvatske.

Pulski gradonačelnik i istarski župan iskazali su punu spremnost za sudjelovanje u ovom, za cijelu Hrvatsku, značajnom projektu.

 "Mi volimo reći da Istra spaja ljude te je, stoga, logičan slijed da se svi zajedno priključimo akciji prikupljanja sredstava za Vukovarski vodotoranj, koji i sam predstavlja simbol zajedništva", naglasio je gradonačelnik Pule.

Na gradonačelnikove se riječi podrške nadovezao i župan Flego kazavši kako planira okupiti sve istarske gradove i općine koje žele pomoći i biti djelom ove priče. Župan Flego je ujedno podsjetio kako je Istarska županija u Vukovaru obnovila osnovnu školu Antuna Bauera te Istarsku ulicu u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica.

Projekt je osmišljen na način da se simbol Domovinskog rata očuva kakav jest te učini dostupnim svim posjetiteljima.

"Ideja je da se napravi memorijalni centar s vidikovcem i panoramskim dizalom te ostalim popratnim sadržajima unutar objekta i oko njega. Za obnovu i rekonstrukciju cijelog objekta do sada je putem donacija sakupljeno preko 3 milijuna kuna", pojasnio je vukovarski gradonačelnik.

Svi građani koji to žele svoje donacije za obnovu Vodotornja mogu uplatiti na:

IBAN HR6525000091501143536
MODEL HR00,
POZIV NA BROJ 7765-OIB UPLATITELJA,
OPIS: PROJEKT VODOTORANJ
Uplate iz inozemstva vrše se na gore navedeni IBAN uz SWIFT CODE/ BIC Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb: HAABHR22

Galerija fotografija