Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije

Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije

U sjedištu Istarske županije, u Puli, jučer je održana prva sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije, kojoj je prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

Župan Flego je, tom prilikom, zahvalio članicama prethodnog saziva, a novom zaželio uspjeh u radu. Od Povjerenstava župan Flego očekuje konkretne prijedloge i korake koji će biti na tragu onog što Istarska županija radi i za što se zalaže.

"Ravnopravnost spolova je temeljno pravo svih naših građana i od bitnog je značaja za svaku demokratsku sredinu. Zato nije dovoljno samo njegovo pravno definiranje, već je potrebna i primjena tog prava u svim sferama života - političkoj, gospodarskoj, kulturnoj i društvenoj", naglasio je župan Flego podsjetivši i na Europsku povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, koju je prošle godine potpisala Istarska županije.

Također, istarski je župan pozvao županijsko Povjerenstvo na jaču komunikaciju i suradnju s povjerenstvima istarskih gradova kako bi sinergijski osnaživali jedni druge, te zajednički ostvarivali ciljeve zbog kojih su osnovani.

Prisutnima se obratila i predsjednica Povjerenstva Tamara Brussich zahvalivši se novim članicama i članovima što su se uključili u njega, ali i onima iz prethodnog saziva koji će svojim dosadašnjim iskustvom doprinijeti još uspješnijem radu.

Uslijedilo je pojedinačno predstavljanje prisutnih članova. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije broji jedanaest članova, a mandat im traje četiri godine.