Istarska županija izdvaja više od milijun kuna za Hitnu službu Umag

Istarska županija izdvaja više od milijun kuna za Hitnu službu Umag

U gradskoj vijećnici Grada Umaga danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti adaptacije i dogradnje Hitne medicinske službe Umag i rezultati akcije "Hitna je bitna".

Naime, Hitna služba Umag pokriva veliko područje (oko 360 km2) te je na velikoj udaljenosti od pulske i riječke bolnice. Također, tijekom turističke sezone obim posla se višestruko povećava zbog veće fluktuacije ljudi na tom području. Iz tog su razloga, Istarska županija, Grad Umag, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije i Istarski domovi zdravlja zajednički krenuli u adaptaciju i dogradnju HMS Umag.

Prema riječima istarskog župana Valtera Flega radi se o projektu od iznimnog značaja za zdravstveni sustav zapadne Istre. Kao osnivač HMS Umag, Istarska je županija u tu svrhu izdvojila milijun i 150 tisuća kuna, što je pola od ukupne investicije.

"Ovim projektom želimo prvenstveno građanima Umaga i cijelog područja Bujštine, a naravno i našim gostima, omogućiti kvalitetniju zdravstvenu uslugu, a svim djelatnicima hitne adekvatne uvjete rada", naglasio je župan Flego i dodao:

"Time smo još jednom pokazali kako je naše zajedništvo formula za uspjeh te koristim ovu priliku kako bih se zahvalio svima koji su financijski potpomogli realizaciji investicije".

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese osvrnuo se na pokrenutu humanitarnu akciju "Hitna je bitna" kojoj je cilj bio prikupiti potrebna sredstva za kupnju medicinske opreme i budućeg vozila Hitne za prijevoz pacijenata.

"U akciju su se, osim naših sugrađana, uključile i razne udruge i tvrtke s područja Sjeverozapadne Istre. U ime svih građana Umaga stoga zahvaljujem svakom pojedincu, udrugama, ustanovama i tvrtkama, među kojima je i Istraturist Umag d.d. za iskazanu društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost", rekao je gradonačelnik ujedno se zahvalivši i županu na razumijevanju i konstantnoj podršci i pomoći.

Istraturist Umag d.d. donirao je opremu u vrijednosti od preko 300 tisuća kuna, a  u ime tvrtke obratio se direktor Ronalda Korotaj.

"Podržavamo akciju "Hitna je bitna" jer je Umag zbog udaljenosti od opremljenih bolnica, u hitnim slučajevima u iznimno nepovoljnom položaju, što često dovodi u pitanje efikasnost hitne pomoći. Naša sredina može, i treba, svojim sugrađanima osigurati najmoderniju dijagnostiku hitne pomoći, pa je naš zajednički cilj, unaprijediti kvalitetu opreme i procese spašavanja života", istaknuo je direktor Istraturista.

Galerija fotografija