Otvoren "Poslovni uzlet grada Pule"

Otvoren "Poslovni uzlet grada Pule"

Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr.Mijo Mirković" u Puli, danas je otvoren ovogodišnji "Poslovni uzlet grada Pule". Tijekom čitavog dana održavat će se panel diskusije i besplatne edukacije s najvažnijim temama iz područja financija, EU fondova i marketinga.

Istarski župan Valter Flego, tom je prilikom, istaknuo kako je Istra županija koja prednjači po broj malih i srednjih poduzetnika, te je izrazio zadovoljstvo što je Pula, drugu godinu za redom, mjesto susreta poduzetnika, obrtnika i vrhunskih predavača.

Napomenuo je i kako, nakon dugih sedam godina, Hrvatska polako izlazi iz gospodarske krize, međutim, sam oporavak vidi kao dugotrajan i zahtjevan proces.

"U današnjoj situaciji potrebna je jača sinergija i suradnja javnog i realnog sektora te daljnje investicije u poduzetništvo i stvaranje radnih mjesta. Ono na čemu se danas temelji zahtjevno tržište jest konkurentnost", naglasio je župan Flego kazavši kako Istarska županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu, te kroz razne mjere pomoći i poticaje, nastoji potaknuti investicije u gospodarstvo i olakšati poslovanje.

Župan Flego je podsjetio i kako je Istarska županija jučer objavila novi Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva. U tu je svrhu osiguran fond od 500 tisuća kuna za 4 mjere: 1. Potpore za početak poslovanja - samozapošljavanje, 2. Potpore za ulaganje u standarde kvalitete, 3. Potpore za nabavu  nove opreme i 4. Sufinanciranje energetskih pregleda i energetskog certificiranja zgrada i građevina u vlasništvu malih i srednjih poduzeća te obrtima.

Također, župan je najavio kako će za nekih mjesec dana krenuti i nova mjera kreditnog potencijala od 30 milijuna kuna s kamatnom stopom od 3% , te je pozvao okupljene da to svakako iskoriste.

Galerija fotografija