Veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar u radnom posjetu Puli

Veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar u radnom posjetu Puli

Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Sandeep Kumar danas je po prvi puta posjetio Grad Pulu gdje je sa zamjenicom gradonačelnika Pule Elenom Puh Belci i zamjenicom župana Istarske županije Vivianom Benussi razgovarao o potencijalnoj gospodarskoj suradnji. 

Uz riječi dobrodošlice i upoznavanja s poviješću Grada i Županije, indijskom su veleposlaniku zamjenice ukratko prezentirale gospodarski potencijal Pule i Istre. "Pula se diči turizmom, ali je zanimljiva i u industrijskom smislu te smatram kako je naš grad plodno tlo kako za strane tako i za domaće investitore", naglasila je Puh Belci.

"Istra je regija otvorenog uma, istodobno multikulturalna i multietična te zanimljiva i investitorima i turistima upravo zbog kulturnih i jezičnih različitosti koje za ovaj kraj predstavljaju veliku vrijednost", nadovezala se zamjenica župana.

Veleposlanik Indije iskazao je interes za ponovni posjet Puli i Istri kako bi podrobnije razgovarao s gospodarstvenicima ovog područja te ih ohrabrio na poslovnu suradnju s tvrtkama iz Indije. Njegova je namjera potaknuti gospodarske odnose Hrvatske i Indije za što, kako zaključuje, postoje jako veliki potencijali. 

Predmet razgovora bile su i mogućnosti ulaganja u IT sektor te tehnološke start-upove koji imaju razvojni potencijal. Veleposlanika je zainteresirala i bogata kulturna i gastronomska ponuda koja bi, prije svega, mogla biti zanimljiva potencijalnim indijskim turistima.

Puh Belci je za kraj izrazila zadovoljstvo što se na današnjem sastanku razgovaralo upravo o konkretnim prijedlozima i projektima koji se zajedničkim naporima u skoroj budućnosti mogu realizirati.

Galerija fotografija