Putem Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre realizirano 1026 kredita

Putem Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre realizirano 1026 kredita

U Komunalnoj palači u Gradu Puli održalo se danas potpisivanje Ugovora o namjenskom osiguranju sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre s pratećim Aneksima za 2015. i 2016. godinu, između Istarske županije, Grada Pule i Fonda.

Tom je prilikom, župan Flego naglasio kako je poljoprivreda jedna od strateških djelatnosti na području županije koja se uspješno razvila u proteklih dvadesetak godina.

"Od kad je 1995. godine osnovan, Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre polučio je izniman uspjeh zahvaljujući zajedništvu i suradnji Istarske županije, istarskih gradova i općina i Lovačkog saveza Istarske županije. Naime, u tom je razdoblju odobreno čak 1026 kredita ukupne vrijednosti od gotovo 162 milijuna kuna", rekao je župan Flego posebno napomenuvši kako se time omogućilo da preko tisuću mladih ostane živjeti u ruralnom području Istre baveći se primarnom poljoprivredom.

Istarski župan se osvrnuo i na nove izazove u poljoprivredu poput zaštite izvornosti istarskih proizvoda čim se osigurava veća dostupnost, ali istovremeno i promocija tih proizvoda na tržištu.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić smatra, pak, kako je Istra po mnogočemu jedinstvena, a jedan od uspješnih primjera za razvoj gospodarstva je upravo Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre.

"Iako se Pula ponekad doživljava kao grad bez poljoprivrednika, sami podaci o dosadašnjoj realizaciji 55 kredita iz Fonda, ukupne vrijednosti 8,5 milijuna kuna, pokazuju upravo suprotno. Pulska poljoprivreda, posebice u svome zaleđu, ima veliki razvojni potencijal i priliku pa mi je stoga iznimno drago da nastavljamo i produbljujemo ovu suradnju", zaključio je gradonačelnik Miletić.

Predsjednik upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre Milan Antolović zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji na potpori, istaknuvši kako sam Fond na današnji dan nema nijedan neriješeni zahtjev te kako ga iznimno vesele uspješni rezultati koji su u značajnoj mjeri doprinijeli razvoju gospodarstva Istre, kao i suradnja s poljoprivrednicima i ribarima.

Galerija fotografija