Istarski župan dodijelio nagrade Zlatna koza-Capra d"™oro za 2015. godinu

Istarski župan dodijelio nagrade Zlatna koza-Capra d"™oro za 2015. godinu

Na današnjoj svečanosti u rovinjskom Hotelu Lone dodijeljene su godišnje turističke nagrade Zlatna koza-Capra d'oro, i to za poseban doprinos u turizmu, inovativni proizvod, vizualne komunikacije, turistički proizvod i manifestaciju. 

Iste je laureatima uručio istarski župan i predsjednik TZ Istarske županije Valter Flego u nazočnosti direktora TZ Istarske županije Denisa Ivoševića.

Tom prilikom, župan Flego osvrnuo se na sjajnu turističku sezonu rekavši da je Istra regija lider hrvatskog turizma, ponajviše zahvaljujući dugogodišnjem i promišljenom radu cijelog turističkog sektora i povezanih partnera.

"Najveća pokretačka snaga našeg turizma su upravo marljivi, kreativni i inovativni ljudi koji svojim radom doprinose promociji Istre kao turističkog brenda", naglasio je istarski župan te izrazio nadu da Zlatna koza bude poticajom za nove ideje i projekte, motivacija za daljnje iskorake, ali i primjer izvrsnosti ostalima. Svim nominiranim i nagrađenim kandidatima župan Flego je uputio čestitke te zahvalio na danom doprinosu ove, ali i svih ranijih godina.

Turistička zajednica Istarske županije objavila je povodom Svjetskog dana turizma, 27. rujna, poziv za prijavu kandidatura za dodjelu nagrade Zlatna koza - Capra d'oro,  a natječaj je bio otvoren do 22. listopada 2015. Za priznanja koja se dodjeljuju u četiri kategorije te glavnu nagradu za poseban doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu realiziranih tijekom protekle godine, prispjele su 23 kandidature.

Upravo kroz dodjelu Zlatne koze-Capre d"™oro, Turistička zajednica Istarske županije nastoji potaknuti sve sudionike turizma Istre na podizanje kvalitete promocije destinacije, na uvođenje inovacija i osmišljavanje novih priča. Isto tako, ovom se nagradom želi odati priznanje za uloženi trud od strane sudionika, a kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Istre.

Ovogodišnji laureati su:

  • EVENTI: 11. Swatch Beach Volley Major Series 2015, Poreč, 02. - 07.06.2015.
  • INOVATIVNI PROIZVODI: Hotel Adriatic, Rovinj
  • TURISTIČKI PROIZVODI: Valamar Isabella Island Resort
  • VIZUALNE KOMUNIKACIJE: Promotivni film Cycling in Istria
  • PRIJEDLOZI ZA NAGRADU POJEDINCIMA: Obitelj Fernetich, Brtonigla

Na samoj dodjeli, okupljeni su se prisjetili i prerano preminule kiparice Beti Kranjčević, autorice skulpture Zlatne koze, čijem je suprugu uručena skulptura Zlatne koze.

Galerija fotografija