Prvi Dan kreativnosti ovog petka u Rovinju

Prvi Dan kreativnosti ovog petka u Rovinju

U prostorijama Multimedijalnog centra u Rovinju, u petak 6. studenog započinje prvi Dan kreativnosti, a zamišljen je kao povod za razmjenu iskustava, znanja, ideja te povezivanje kulturnih institucija i izvaninstitucionalne kulturne produkcije kroz druženje nositelja projekata i programa u kulturi Istarske županije.

Istarska kulturna strategija - IKS 2 - temeljni je dokument  u kojem su jasno definirani konkretni ciljevi kulturnog razvitka Istarske županije, a oslanja se na Istarsku kulturnu strategiju 2009. - 2013. i poput svoje prethodnice nastavlja s operacionalizacijom zacrtanih projekata i programa od interesa za Istarsku županiju - Regione Istriana.

Osnaživanje kulturnog sektora kroz unutarsektorsku i međusektorsku suradnju, umrežavanje s ostalim organizacijama i ustanovama u kulturi, organizacijama civilnog društva i mnogim drugim s ciljem razvoja novih projektnih ideja jedna je zadaća kako IKS-a 2 tako i IKA-e-Istarske kulturne agencije.

Na tom tragu i sa željom da se kultura u Istri i dalje razvija i mijenja vjerujemo da će Dan kreativnosti postati mjesto susreta i podrške, suradnje, planiranja i  razvoja kulturnog sektora u Istri.

Na Danu kreativnosti predstavit ćemo neke od mnogobrojnih projekata i programa ustanova i organizacija u kulturi Istarske županije.

Za sve zainteresirane osiguran je prijevoz autobusom iz Pule do Rovinja i natrag. Autobus kreće u 08:30 sati iz Pule (kod Veslačkog kluba), a povratak je planiran u 16:00 sati.

Prijava je obvezna zbog ograničenog broja sudionika te će se zaprimati najkasnije do srijede, 4. studenog 2015. u 12:00 sati putem on line obrasca na liku: info@ika-aci.hr.