Otvoren 8. Sajam poslova u Istri

Otvoren 8. Sajam poslova u Istri

Na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, u Puli, danas je započeo 8. Sajam poslova u Istri, a čijem su otvaranju prisustvovali istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić i ministar rada i mirovinskog sustava RH Mirando Mrsić.

Župan Flego Sajam poslova je ocijenio kao hvalevrijedan kazavši kako je riječ o jedinstvenoj manifestaciji na kojoj nezaposleni, studenti, poslodavci i svi ostali mogu ostvariti direktan kontakt te tako povećati svoje mogućnosti kako za zapošljavanje, daljnji razvoj karijere tako i za veći razvoj našeg gospodarstva.

"U ovim izazovnim vremenima kada svjedočimo sve većoj nezaposlenosti, odlasku mladih, visokoobrazovanih i čitavih obitelji iz zemlje, gašenju nekad jakih i velikih tvornica, moram reći da je Istarska županija svijetli primjer u državi. Putem raznih aktivnosti, gospodarskih mjera i programa te sustavnog rada na politici zapošljavanja, u protekle dvije godine uspjeli smo smanjiti stopu nezaposlenosti za 31,8% te je ona sada daleko najniža i dvostruko manja od hrvatskog prosjeka", naglasio je istarski župan.

O aktivnim mjerama politike zapošljavanja Vlade govorio je ministar Mrsić pritom napomenuvši kako Istra bilježi pozitivne trendove rasta zaposlenosti.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je da su mladi ljudi naša budućnost te da Pula s kvalitetnim kadrom ima svjetlu budućnost.  Velikim djelom posao će pronaći i zahvaljujući razvojnim projektima u Gradu Puli među kojima je svakako jedan od najznačajnijih i razvojni projekt Muzil na lokaciji poluotoka Muzil.

Sajam organizira Pulski područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  Udruge mladih i Alumni FET Pula. Sudjeluju brojni poslodavci, te se tijekom dana održavaju zanimljivi seminari kao i predstavljanja uspješnih tvrtki.

Galerija fotografija