Prijem za jubilarne darivatelje krvi

Prijem za jubilarne darivatelje krvi

Povodom Dana darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas u Komunalnoj palači, u Puli, jubilarne darivatelje krvi te im tradicionalno uručili prigodna priznanja.

Prijemu su nazočile ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić, spec. transfuziologije Opće bolnice Pula dr. Jasmina Simović Medica, voditeljica zdravstvenih programa Helena Vidović te počasna članica Crvenog križa dr. Arne Slivar.

Pulski gradonačelnik svim je dobrovoljnim darivateljima krvi zahvalio na njihovoj humanosti i na tome što nesebično pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna.

Zahvali na ovoj plemenitoj gesti darivanja djela svojeg organizma koji spašava živote pridružio se i župan Flego.

"Pulski darivatelji su po svim statistikama na samom vrhu, ne samo u Istarskoj županiji, već i u širem okruženju. Neka ovo bude poticaj svima onima koji su razmišljali o donaciji krvi da se odazovu i priključe ovim ljudima velika srca", zaključio je župan Flego.

"Čestitam svim darivateljima vaš Dan te vam želim puno zdravlja", kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa. Na čestitke se nadovezala doktorica Simović Medica koja se prisutnima zahvalila na tome što redovito dolaze donirati svoju krv, istaknuvši kako OB Pula zahvaljujući njima uvijek ima dovoljne količine krvi. Doktorica Arne Slivar, koja je preko 35 godina svojeg radnog vijeka provela s donatorima, pridružila se čestitkama te istaknula kako se radi o ljudima koji su istinski junaci.

Galerija fotografija