Otvorene 8. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

Otvorene 8. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, danas su otvorene 8. sportske igre Zajednice udruga matice umirovljenika Istarske županije. Svečanoj ceremoniji prisustvovali su istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić i dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego je istaknuo kako ga, iz godine u godinu, na ovakvim susretima oduševljava silna pozitivna energija naših penzionera.

"Danas pokazujete svojim primjerom što zapravo znači aktivno starenje i kako stanje duha nema veze sa brojem godina. Mi kao županija od srca podržavamo i ovu manifestaciju jer želimo da imate aktivnu ulogu u društvu i živite maksimalno zdravim i ispunjenim životom", kazao je župan Flego zaželjevši svim sudionicima puno uspjeha u natjecanju.

Gradonačelnik Miletić je tom prigodom istaknuo kako mu je iznimno drago što je po osmi put na otvorenju sportskih igara.

"Grad Pula uvijek želi pomoći i pomaže pri organizaciji igara za umirovljenike. Zaželio bih svima puno zdravlja, sportskih uspjeha i zabave te novi aparat za pikado dogodine, kako ne biste više ručno zbrajali bodove", kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić zahvalio je Gradu i Županiji koji su podržali organizaciju osmih igara. Spomenuo je da se ove godine natječu sve udruge Matice umirovljenika, njih 12, s ukupno oko 200 sportaša.

 Natjecanje će se odvijati u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju.

Galerija fotografija