Do kraja godine Istra očekuje povijesnih 23 milijuna noćenja

Do kraja godine Istra očekuje povijesnih 23 milijuna noćenja

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijska komora Pula danas je održan prijem za dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma, održanim početkom tjedna u Poreču. Ovogodišnjim laureatima iz Istre čestitali su predsjednica HGK - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević i županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković.

Pročelnica Prodan Mraković, tom je prigodom, naglasila kako Istra predstavlja snagu turizma u Hrvatskoj, ali i kako uvijek postoji prostora za dodatnim napretkom.

"Turizam u našoj regiji zbog svoje klime, ponude i ovdašnjih ljudi može funkcionirati tijekom cijele godine. Na tome aktivno radimo, vodeći se prvenstveno načelima održivog turizma kako bi gosti, a i mi sami bili zadovoljni onime što imamo", kazala je pročelnica zaželjevši da dogodine bude još više nagrađenih.

Predsjednica HGK - ŽK Pula Jaklin Majetić prijem vidi kao dobru priliku da se na jednom mjestu sastanu svi nagrađeni iz struke, te da se zajedno s predstavnicima svih razina vlasti razmjene znanja i primjeri dobre prakse.

Direktor TZ-a Ivošević se, pak, osvrnuo na rekordne turističke rezultate koje je u 2015. godini ostvarila cijela Istarska županija. Naime, ove je godine ostvareno 3 milijuna dolazaka čak 15 dana ranije, u odnosu na 2014.  

 "Istra prema trenutnim podacima može očekivati da će do konca godine ostvariti 3,5 milijuna dolazaka te, po prvi puta u svojoj povijesti, dostići broj od 23 milijuna noćenja u jednoj godini", zaključio je Ivošević

Galerija fotografija