Održan prijem povodom Međunarodnog dana vatrogasaca

Održan prijem povodom Međunarodnog dana vatrogasaca

Istarska županija i Grad Pula danas su, u Gradskoj palači, održali prijem za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca. Prisutne su pozdravili istarski župan Valter Flego, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, čestitavši im Dan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Župan Flego je, prilikom obraćanja, istaknuo veliku ulogu vatrogasaca u društvu te im se zahvalio na marljivosti i hrabrosti koju svakodnevno iskazuju. Naglasio je i kako je istarsko vatrogastvo organiziran, educiran i dobro opremljen sustav.

"Sve navedeno omogućuje sigurnost našim građanima i turistima. Upravo sigurnost se u ovim kompleksnim vremena pokazuje kao jedan od motiva dolaska u određenu zemlju", dodao je župan. Za kraj je pohvalio odličnu suradnju s Vatrogasnom zajednicom što potvrđuje da je zajedništvo najefikasnija brana u obrani ljudskih života i materijalnih dobara.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić istaknuo je veliku potporu lokalne i regionalne samouprave u Istri. Izjavio je kako je istarski sustav vatrogastva jedinstven po svojem zajedništvu što je ujedno temelj za buduće projekte i aktivnosti.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader zahvalio se na prigodnom primanju i naveo kako je Istra po mnogim pokazateljima jedan od bolje organiziranih sustava u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Nakon prijema, župan Flego je prisustvovao svečanoj Skupštini Hrvatske vatrogasne zajednice, u Domu hrvatskih branitelja, u Puli.

Galerija fotografija