Još pet dana rok za prijavu na projekt "Imam ideju" Istarske županije

Još pet dana rok za prijavu na projekt "Imam ideju" Istarske županije

Istarska županija je raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje kroz projekt "Imam ideju", a čiji rok, podsjećamo, ističe za 5 dana, odnosno zaključno s 1. prosincem 2014. godine.

Javni poziv namijenjen je postojećim mikro, malim i srednjim poduzetnicima definiranima Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN br. 29/02, 63/07, 53/12, 56/13) sa sjedištem u Istarskoj županiji, te fizičkim osobama s prebivalištem u Istarskoj županiji.

Sredstva će se dodijeliti za tri prijavitelja koji budu imali najveći broj bodova u iznosima od 50, 30 i 20 tisuća kuna. Namjenska sredstva će se korisniku isplatiti jednokratno, uz obvezu korisnika da ista opravda, što će se detaljno regulirati ugovorom koji će sklopiti Istarska županija i korisnik po njegovom odabiru.

Sredstva će se dodijeliti najboljim projektima iz područja novih tehnologija i drugih područja gospodarstva koji podrazumijevaju drugačiji, inovativni pristup poslovanju, a vezani su uz pokretanje poslovanja (startup) ili koji primjenom inovativnih rješenja, značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja, generiranje prihoda i novih zapošljavanja.

Cilj projekta je poduzetnicima s inovativnim idejama dati potporu u realizaciji svojih projekata, ali i poslati širu poruku da su inovacije ključne za održivi razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Projektom "Imam ideju" Istarska županija želi inovativnim poduzetnicima dati konkretnu podršku i olakšati im proboj na tržište.

Sve uvjete i kriterije dodjele bespovratnih sredstava te ostale informacije moguće je pronaći u Javnom pozivu i Pravilniku o postupcima i uvjetima za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje - "Imam ideju", objavljenim na službenim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.