Prezentacija sudionika projekta CroAction u Istarskoj županiji

Prezentacija sudionika projekta CroAction u Istarskoj županiji

Danas je u sjedištu Istarske županije, u Puli, održana prezentacija sudionika programa CroAction koji su ove godine imali priliku profesionalno se usavršavati na projektu Istra Inspirit.

Sudionici CroActiona, Sabrina Bellenzier i Andrea Robezzati, predstavili su projekte na kojima su radili tijekom sudjelovanja u programu - 'Inspirit booku' u kojemu je opisan projekt Istra Inspirit i njegov tijek razvoja, odnosno projekt 'Vikinškog sela na Limu' koji se osmišljava u suradnji s Općinom Kanfanar i Natura Histricom.

Programom CroAction mladi iz talijanske regije Veneto dobili su stipendije za profesionalno usavršavanje u institucijama i tvrtkama iz sektora kreativne i kulturne industrije u Hrvatskoj, a Istarska županija jedina je županija u Hrvatskoj u kojoj se praksa na kraju i odvijala. Na projektu Istra Inspirit, koji je već postao sinonim za kreativnost i inovativnost u području razvijanja kulturnog turizma, priliku za rad dobili su Sabrina Bellenzier, koja je pripremila prijedlog dizajna Inspirit booka, i arhitekt Andrea Robezzati koji je osmislio koncept budućeg Vikinškog sela na Limskom kanalu. Projekti na kojima su radili ovim su mladim pripravnicima omogućili stjecanje vrijednih profesionalnih i društvenih vještina, kao i sudjelovanje u razvoju novih poduzetničkih ideja i povećanju mogućnosti svojeg zapošljavanja, što i jesu ciljevi CroAction programa.

Ovim programom Istarska je županija još jednom pokazala spremnost za sudjelovanje u prekograničnim projektima i programima kojima se potiče zapošljavanje mladih ljudi te razvoj kreativne i kulturne industrije, a Istra Inspirit ponovno je otvorio svoja vrata pripravnicima i novim idejama koje će zasigurno pomoći daljnjem razvoju projekta.

Galerija fotografija