Otvoren 7. Sajam poslova u Istri

Otvoren 7. Sajam poslova u Istri

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, danas je započeo 7. Sajam poslova u Istri, a čijem su otvorenju prisustvovali ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Župan Flego tom se prilikom osvrnuo na stopu nezaposlenosti u Istri, ustvrdivši kako je ona daleko manja u odnosu na druge dijelove Hrvatske.

"U proteklih godinu dana nezaposlenost u našoj županiji pala je za 18% što je uz Zadarsku županiju, najveći pad u državi! Županija će i dalje, u suradnji s gradovima, općinama i gospodarstvenicima, snažno raditi na mjerama i programima kako bi te brojke i dalje nastavile padati", naglasio je župan posjetivši kako su početkom godine donesene 10 mjera pomoći istarskom gospodarstvu.

U svome je obraćanju ministar Mrsić najavio osnivanje Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Puli.

"Iznimno je važno osvijestiti činjenicu da bez dobre i kvalitetne radne snage nema ni uspješnog poslovanja i konkurentnosti. Zapošljivost se povećava i učenjem kroz dodatno obrazovanje i osposobljavanje, no isto tako i učenjem na radnom mjestu, kroz rad i stjecanje radnog i strukovnog iskustva", rekao je Mrsić dodajući kako je upravo po tom pitanju važan Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri.

Sajam poslova organizira se s ciljem povećanja mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada. Organizira ga Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula.

Galerija fotografija