Najavljena Wine Run utrka u sklopu projekta Parenzana Magic

Najavljena Wine Run utrka u sklopu projekta Parenzana Magic

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena nedjeljna Wine Run utrka. O utrci, koja se organizira u sklopu europskog projekta Parenzana Magic, govorili pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Branko Curić, viša stručna suradnica za međunarodne projekte Istarske županije Manuela Hrvatin, predstavnik Vinistre Ivica Matošević i predsjednik Sportskog društva Tickeri Senad Hodžić.

Pročelnik Curić naglasio je kako se tokom godina u više navrata isticao silni potencijal trase Parenzana, posebice u smislu njezine revitalizacije i stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda Istre. Projekt Parenzana Magic treći je po redu europski projekt kojim se ulaže u Parenzanu. U prethodna dva projekta, Parenzana I i Parenzana II učinjene su predradnje za ostvarenje  glavnog cilja projekta, odnosno revitalizaciju trase stare željezničke pruge Parenzane putem integrirane turističke ponude i dugoročne prekogranične suradnje, te povećanje sportskih događanja u Istri.

Zahvaljujući tome, kazao je Curić, Parenzana je postala prepoznatljiva destinacija mnogih sportaša, biciklista, šetača, istraživača i svih onih pasioniranih zaljubljenika u prirodu koji su željni rekreacije.

Matošević, uz Curića, jedan od idejnih začetnika Wine Run prekograničnog maratona, smatra kako je organizacija ovakvih sportsko-zabavnih manifestacija način promoviranja Istre kao poznate i prepoznatljive vinske regije. S time je složna i Hrvatin, koja kaže kako je Wine Run trka inovacija u vidu turističke ponude Istre.

Wine Run utrka na svom putu prolazi kroz nekoliko vinskih podruma istaknutih istarskih vinara i niz okrijepnih stanica, s kulminacijom u Livadama. Utrke će biti u sljedećim kategorijama: ultra maraton Piran-Livade (68 km), maraton Buje-Livade (42 km), maraton Grožnjan-Livade (20 km), te štafete Grožnjan-Livade.