Održan prijem praktikanata na projektu Istra Inspirit

Održan prijem praktikanata na projektu Istra Inspirit

Posredstvom organizacije za mobilnost studenata AIESEC te u sklopu programa prekogranične suradnje CroAction, četvero mladih studenata, Cinzia Dente i Sabrina Bellenzier iz Italije, Lucie BednaÅ™à­kovà¡ iz Češke te Waldemar Pilarz iz Poljske, ovog je ljeta dobilo priliku za stjecanje radne prakse i novih iskustava na projektu Istra Inspirit.

Dobrodošlicu mladim praktikantima u sjedištu Istarske županije, u Puli, danas su zaželjele zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich te voditeljica projekta Istra Inspirit Manuela Hrvatin.

Zamjenica župana Rajko izrazila je zadovoljstvo što su studenti odabrali projekt Istra Inspirit te im je zaželjela dobrodošlicu u ime Istarske županije i župana Valtera Flega.

"Nadam se da će vam sudjelovanje na raznim aktivnostima projekta omogućiti stjecanje novih iskustava, upoznavanje novih krajeva, ali novih prijatelja iz drugih zemalja. Vjerujem da će vam praksa na Istra Inspiritu koristiti u budućim aktivnostima ili pokretanju sličnih projekata u vašim sredinama", rekla je Rajko.

Pročelnica Bosich smatra kako je mobilnost vrlo korisna za mlade jer njome stječu iskustva u različitim kulturama, upoznaju nova mjesta i sreću nove ljude. Napomenula je, također, kako je važno da mladi iz Hrvatske odlaze na praksu u europske zemlje, a da će jednog dana sigurno imati priliku ići na praksu i u cijelom svijetu. Pozvala je praktikante da promoviraju inicijativu AIESEC-a u svojim državama kako bi slijedeće godine i njihovi kolege došli u Istru.

Voditeljica projekta Hrvatin istaknula je da su praktikanti u Istra Inspirit unijeli mnogo pozitivne energije, veselja i želje za rad te da su vrlo brzo postali dio tima i bili spremni raditi najrazličitije poslove.

Mladi praktikanti podijelili su svoja iskustva na projektu i prisjetili se anegdota, kao i najljepše trenutke u zajedničkom radu. Iako su raznih struka i interesa, složili su se da će im ovo novo iskustvo popuniti životopis i pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju.

Galerija fotografija