U sklopu europskog projekta "Parenzana magic" WINE RUN utrka

U sklopu europskog projekta  "Parenzana magic" WINE RUN utrka

Na konferenciji za novinare u Momjanu, najavljena je WINE RUN utrka, koja će se održati u nedjelju, 7. rujna 2014. godine, u sklopu europskog projekta PARENZANA MAGIC. Konferenciji su prisustvovali zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Branko Curić, viša stručna suradnica za međunarodne projekte Manuela Hrvatin, te predstavnici Općine Piran i sportskog društva Tickeri.

Kako je istaknula dožupanica Rajko, projektima Parenzana I, II i III sustavno se stvara novi turistički proizvod koji obogaćuje ponudu te nudi jedan posve novi doživljaj za ljubitelje prirode i sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

"Na tragu toga je i WINE RUN utrka organizirana u sklopu treće Parenzane - Parenzane Magic, a koja je namijenjena kako vrhunskim trkačima, tako i onima željnih razonode i rekreacije", dodala je dožupanica.

Glavni cilj projekta Parenzana je revitalizacija trase stare željezničke pruge putem integrirane turističke ponude i dugoročne prekogranične suradnje, te povećanje sportskih događanja u Istri.

Ove godine nastavlja se obnova nekadašnje uskotračne pruge, danas pješačke i biciklističke staze, i to uz pomoć europskog novca koji je nedavno odobren Istarskoj županiji za projekt "Parenzana Magic".

Organizatori prekogranične WINE RUN trke su Istarska županija i općina Piran, a sudjelovat će 300 natjecatelja u kategorijama: ultra maraton Piran-Livade (68 km), maraton Buje -Livade (42 km) ,maraton Grožnjan-Livade (20 km). Trka na svom putu prolazi kroz nekoliko vinskih podruma istaknutih istarskih vinara.

Galerija fotografija