Gorizia - Instrument IPA: ostvareni rezultati i nove mogućnosti za Jadransku regiju u periodu 2014.-2020.

Gorizia - Instrument IPA: ostvareni rezultati i nove mogućnosti za Jadransku regiju u periodu 2014.-2020.

Gorizia - 20. lipnja održana je konferencija Instrument IPA: ostvareni rezultati i nove mogućnosti za Jadransku regiju u periodu 2014.-2020. na kojoj je prezentiran projekt S.I.M.P.L.E. (Strenghtening the Identity of minority people Leads to Equality) čiji je vodeći partner bila Istarska županija.

Konferencija je organizirana od strane Europske komisije (DG Enlargement) i Instituta za međunarodnu sociologiju (ISIG Gorizia).

Stručnjaci koji su predstavili buduću perspektivu i mogućnosti koje pruža instrument pretpristupne pomoći (IPA) za Jadransku regiju u periodu 2014-2020. su bili Henk Visser (Europska komisija, DG Enlargement), Laura Comelli (Upravljačko tijelo operativnog programa Italija - Slovenija), Luca Rosselli (odgovoran za Italiju za Program transnacionalne suradnje za jugoistočnu Europu te Paulina Borowska iz Instituta za učenje Federalizma i Regionalizma (EURAC).

Iz Istarske županije su sudjelovale zamjenica župana, Viviana Benussi koja je prezentirala aktivnosti i rezultate projekta provedene u Istarskoj županiji te stručna suradnica u Upravnom odjelu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine te voditeljica projekta S.I.M.P.L.E., Tea Batel.

U ulozi koordinatora te partnera u projektu, Gianluca Antonucci (Progetti sociali) je prezentirao rezultate projekta S.I.M.P.L.E. svih država partnera.

VIŠE S KONFERENCIJE

Galerija fotografija