Projekt S.I.M.P.L.E. - gostujuće predavanje na Sveučilištu Jurja Dobrile

Projekt S.I.M.P.L.E. - gostujuće predavanje na Sveučilištu Jurja Dobrile

Danas je na Sveučilištu Jurja Dobrile održano gostujuće predavanje zamjenice župana Istarske županije, Viviane Benussi i stručne suradnice Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine te voditeljice projekta S.I.M.P.L.E. (Strenghtening the Identity of Minority People Leads to Equality),  Tee Batel.

Na predavanju su se predstavili rezultati projekta S.I.M.P.L.E. i  Agencije za potporu multijezičnosti Istarske županije.
Cilj predavanja je, u sklopu kolegija Dvojezičnosti i višejezičnosti te Prevoditeljskih radionica, približiti studentima, a i široj javnosti problematiku dvojezičnosti i prevođenja u Istarskoj županiji.

Predstavile su se također i aktivnosti predstavnika Istarske županije i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u Mreži izvrsnosti institucionalnoga talijanskog jezika (Rete REI) pri Općoj upravi za prevođenje Europske komisije u projektu "Talijanski jezik izvan granica Italije" te drugi budući projekti i planovi vezani za tematiku prevođenja i talijanskog jezika, a koje uključuju suradnju Sveučilišta i Istarske županije.

Galerija fotografija