Župan Flego prisustvovao otvorenju porečkog Centra za mlade

Župan Flego prisustvovao otvorenju porečkog Centra za mlade

Istarski župan Valter Flego prisustvovao je jučer svečanosti povodom otvaranja porečkog Centra za mlade, multifunkcionalnog prostora u kojem će se odvijati različite aktivnosti mladih, te osnažiti komunikacija između udruga i institucija.

Župan Flego tom je prigodom istaknuo kako je ulaganje u mlade najisplativija investicija te da su sredstva u Centar, krizi unatoč, pametno uložena.

"Siguran sam da će ovaj prostor biti izvorište ideja, kreativnosti, sukoba mišljenja, ali jednako tako i fizičke povezanosti mladih i svih onih koji se tako osjećaju", zaključio je župan  Flego.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić kazao je kako je Centar "usmjeren na aktivno uključivanje mladih u život lokalne zajednice, poticanje volontiranja, informiranja, mobilnosti i organizacije slobodnog vremena mladih u gradu uz pružanje prilika za poboljšanje kvalitete života mladih i neformalnih oblika obrazovanja".

Centar za mlade se prostire na 200 četvornih metara, a sastoji se od dviju polivalentnih dvorana, jedne manje prostorije koja će služiti kao studio za snimanje, te dva sanitarna čvora. Dio prostora predviđen je za radionice, predavanja, videoprojekcije, konferencije, izložbe.

Centar su financirali Grad Poreč i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.