Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Karojbu

Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Karojbu

U sklopu redovitog obilaska  općina i gradova u Istarskoj županiji, istarski župan Valter Flego danas je posjetio Općinu Karojbu, gdje se sastao s načelnikom Alenom Rosićem i njegovim suradnicima. Radnom sastanku prisustvovali su i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan.

Načelnik Rosić upoznao je župana s radom i aktivnostima jedne od najmlađih istarskih općina, s posebnim naglaskom  na dva kapitalna projekta - izgradnju dječjeg vrtića i školsku dvoranu. Radovi na dječjem vrtiću teku prema planu, a završetak se očekuje u lipnju ove godine. U novom vrtiću bit će dvije skupine s cjelodnevnim boravkom. Što se, pak, tiče dvorane, u završnoj su fazi  tehnički poslovi djela, pred dobivanje uporabne dozvole. Istarski je župan obišao i gradilište vrtića, te dvoranu, pohvalivši napore Općine u podizanju kvalitete predškolskog i školskog obrazovanja.

Župan Flego se  zanimao i za druge projekte Općine u kojima bi im Županija mogla pružiti savjetodavne usluge ili partnerstva. Također, župan je naglasio kako bi se Općina, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i ograničena proračunska sredstva, trebala usmjeriti na samoodržive investicije, kako bi se izbjegla nova davanja na štetu mještana ili gospodarstvenika.

Načelnik Rosić izrazio je zadovoljstvo što je u Općini Karojba živnuo agroturizam, te smatra da bi se u tom smjeru trebali dalje razvijati. Jedna od prednosti, u tom pogledu, je županijski projekt Parenzana, čija jedna od najljepših trasa prolazi upravo kroz Općinu Karojba. Dodatni potencijal predstavlja i Karojbsko polje, u kojem već postoji pješačka staza i gdje se održavaju pjesnički susreti. Na tu je temu župan Flego dodao kako je turizmu, kao najkonkurentnijem sektoru istarskog gospodarstva, potreban novi razvojni impuls koji će ga dignuti iznad konkurencije. Kako bi to postigli, istaknuo je župan, zajednički treba osmišljavati nove motive dolaska, kako bi se produžila sezona, poticati kvalitetu obiteljskog smještaja te jače povezati turizam i poljoprivredu.