Predsjednik Ivo Josipović primio Puljanina Branimira Muidžu - Šampiona biznisa u BIH

Predsjednik Ivo Josipović primio Puljanina  Branimira Muidžu - Šampiona biznisa u BIH

Predsjednik  Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je Puljanina Branimira Muidžu, generalnog direktora Tvornice cementa Kakanj, iz grupacije HeidelbergCementa, koji je ove godine osvojio  titulu «Šampion biznisa»,  kao najmenadžer na području BiH. Prijem kod predsjednika, na kojem je bio i zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić,  iskorišten je, između ostalog, za daljnje jačanje regionalne poslovne suradnje i stvaranje povoljnijeg ambijenta za ulaganje.

Zahvalivši se na primanju, gospodin Muidža je naglasio da podržava napore i aktivnosti koje predsjednik Josipović čini na jačanju i zbližavanju šire regije u pravcu stvaranja pretpostavki još bliže regionalne suradnje, koja je u interesu razvoja lokalnih ekonomija zemalja u okruženju te podizanja životnog standarda svih građana. Rekao je kako kroz mnogobrojna uspješna ulaganja i pozitivne rezultate HeidelbergCementa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nastojimo dati svoj maksimalni doprinos razvoju ove regije i njezinoj integraciji u evropske tokove.

Kao predsjednik Vijeća stranih investitora BiH, Muidža je obećao da će dati svesrdnu podršku naporima u kreiranju pozitivnog okruženja koje afirmira i promovira privlačenje stranih investitora koji su spremni ulagati u naše gospodarstvo.

HeidelbergCement grupacija, jedan je od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu, a zapošljava više od 53.000 ljudi na 2.500 lokacija u više od 40 zemalja. U Bosni i Hercegovini ima  jednu tvornicu cementa i četiri pogona za proizvodnju gotovih betona, a u Hrvatskoj  šest pogona za proizvodnju gotovih betona. HeidelbergCement je od 2000. godine uložio više od oko 90 milijuna eura u razvoj poslovanja u RH i BiH.