Pula: Primanje za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije

Pula: Primanje za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije

Svibanj - mjesec zaštite od požara, službeno se uzima kao početak ljetne požarne sezone. Tim je povodom Istarska županija priredila prigodno primanje za predstavnike i zapovjednike sedam područnih vatrogasnih zajednica Istarske županije, te  Službe zaštite i spašavanja. Vatrogasce je u ime Istarske županije pozdravio zamjenik župana Vedran Grubišić i čestitao im 4. svibanj - Dan  svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

U prigodnom je obraćanju  gospodin Grubišić istaknuo značaj i ulogu vatrogasaca, kao glavne karike u očuvanju ljudskih života i materijalnih dobara. Pritom je naglasio kako Istarska županija raspolaže najmodernijim sustavom nadzora, te suvremenim vozilima, prilagođenim najtežim interventnim uvjetima. Istarska će županija  pomoći i u nabavci posebnog plovila za takve namjene, koje će se dijelom financirati sredstvima  Europske unije.

Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik, zahvalio se na prigodnom primanju i naveo je primjer Istre koja se u organizacijskom i tehničkom smislu nalazi na europskoj razini kada je o zaštiti od požara riječ. Uz profesionalne vatrogasne postrojbe, u sustav zaštite uključena su i dobrovoljna vatrogasna društva, sezonski vatrogasci, djelatnici Hrvatskih šuma - sve u svemu oko 1.200 ljudi, kojima je na raspolaganju više od 200 vatrogasnih vozila. Kozlevac je iznio podatak da su prošle godine vatrogasci imali  oko  dvije i pol tisuće intervencija.

Dobra tehnička opremljenost i stručna osposobljenost kadrova jamče sigurnost u zaštiti od požara, rekao je Kozlevac i pritom posebno naglasio zajedništvo u radu sa Službom  za zaštitu i spašavanje, što može i na republičkoj razini drugima poslužiti za primjer. Posebno je naglasio kako se i naši gosti mogu  osjećati sigurno, jer imamo  istu razinu zaštite kao i europske države.

Kako je najavljeno, o organizaciji Vatrogasne zajednice Istarske županije i Područne vatrogasne zajednice Umag u Marušićima će se u srijedu, 4. svibnja 2011. godine, obilježiti Sveti Florijan -Dan vatrogasaca. 

Galerija fotografija