Pula: Istarska iskustva u gospodarenje otpadom

Pula: Istarska iskustva u gospodarenje otpadom

Zamjenik istarskog župana  Vedran Grubišić primio je danas svog kolegu iz Zagrebačke županije, podžupana  Damira Tomljenovića i direktora tvrtke  Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o. Javora Bojana Leša.

Na radnom sastanku, u radu kojeg su sudjelovale Vesna Dukić,direktorica tvrtke Kaštijun d.o.o. za gospodarenje otpadom i Ljiljana Dravec, voditeljica  Odsjeka za  zaštitu prirode i okoliša  u Istarskoj županiji, razmatrana je tema: "  Prijenos dosadašnjih iskustava u uspostavi  županijskog centra za gospodarenje otpadom na području Istarske županije".

Gosti su upoznati s radom tvrtke Kaštijun, koju su osnovali Grad Pula s udjelom od 51% i Istarska županija s udjelom 49%, s osnovnim zadatkom izgradnje i upravljanja županijskim centrom za gospodarenje otpadom kao okosnice u uspostavi sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji. Za boravka u Istarskoj županiji, goste je primio  pročelnik UO za održivi razvoj Josip Zidarić.

Boravak u Puli gosti su iskoristili za razgledavanje  Metrisa, Centra za istraživanje metala Istarske županije, prvog takvog tipa u Hrvatskoj, te upoznati s projektom  Mediteranskog referalnog centra za mjerenje antioksidacijskog potencijala mediteranskih namirnica ( Medils), na lokaciji bivše  pulske opće bolnice.