Sudjelovanje na sjednici Zajedničkog savjetodavnog odbora RH-EU pri Odboru regija Europske unije

Sudjelovanje na sjednici Zajedničkog savjetodavnog odbora RH-EU pri Odboru regija Europske unije

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić sudjelovao je danas u radu Zajedničkog savjetodavnog odbora RH-EU pri Odboru regija Europske unije koji je zasjedao u Vukovaru.  

Tema sastanka bila je odnosi Europske unije i Republike Hrvatske te uključenost hrvatskih lokalnih i regionalnih vlasti u europsku strukturnu politiku.  

Na zasjedanju Zajedničkog savjetodavnog odbora RH-EU župan Istarske županije Ivan Jakovčić govorio je o nedostatku financijske snage Županija za kandidiranje i financiranje programa predpristupnih fondova Europske unije. Šokantnom je nazvao vijest objavljenu danas da Republika Hrvatska neće postati članicom Europske unije do 2014. godine. 

Posjet Vukovaru župan Jakovčić iskoristio je i za obilazak Istarske ulice u koji ga je poveo domaćin, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Župan se upoznao s tijekom radova na rekonstrukciji Istarske ulice u Vukovaru, što s milijun kuna financiraju gradovi Istre, uključivši se tako u akciju "Solidarnost za Vukovar".  

U okviru projekta rekonstruirat će se cjelokupna ulica od vodoopskrbne i kanalizacijske infrastrukture do kolnika i nogostupa.

Galerija fotografija