Pula: Župan Ivan Jakovčić primio učenike 3. razreda medulinske osnovne škole

Pula: Župan Ivan Jakovčić primio  učenike 3. razreda medulinske osnovne škole

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić primio je u četvrtak, 10. ožujka 2011. godine, učenike  trećeg razreda Osnovne škole  "DR. MATE DEMARIN" iz Medulina.

Učenici su u opuštenom razgovoru, maštovitim  pitanjima, izrešetali župana - od toga koristi li godišnji odmor, kako se postaje župan, trebaju li za to škole, tko je prije njega bio župan i je li radio neki drugi posao, ima li  djece,  kojim se sportom bavio  - do pitanja poznaje li predsjednika Republike Hrvatske. U trajanju od jednog školskog sata sa svih su strana pljuštala pitanja, a župan je, bez zadrške, na svako  odgovorio.

Učenici su darovali županu kalendar za 2011. godinu, koji su sami izradili, a župan učenicima reljefnu kartu Istre. Usput je provjerio njihovo znanje iz zemljopisa, pokazujući im gdje se nalazi Učka. Na kraju razgovora učenici su izveli brojanicu na medulinskoj čakavštini.

Poslije intervjuiranja razgledali su, zajedno sa svojom učiteljicom Irenom Juran županov ured, gdje im je župan pokazao priznanja koja su dodijeljena Istarskoj županiji.

Galerija fotografija