Pula: Župan Ivan Jakovčić i predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac primili novinare

Pula: Župan Ivan Jakovčić  i predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac primili novinare

Riječima  zahvale i čestitkama u povodu predstojećih Božićnih i novogodišnjih praznika istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac na prigodnom primanju s novinarima u opuštenoj su atmosferi zaželjeli  uspješan nastavak suradnje i u 2011. godini.

Župan je Jakovčić ocijenio   2010. godinu teškom. S tim se nećemo miriti i želimo u nastavku sve što je bilo loše pretvoriti u bolje - naglasio je župan i izrazio uvjerenje da će u slijedećoj godini započeti s realizacijom kapitalnih projekata, kao što su Brijuni Rivijera, Opća bolnica Pula,  krupni infrastrukturni projekti ( energetika i cestogradnja), te desetak manjih projekata, od kojih je svaki težak  nekoliko milijuna eura. 

Mjere izlaska iz krize moraju do kraja iduće godine polučiti učinke. Zbog toga ćemo predložiti konkretne mjere za izlazak iz krize i za to dobiti istarski konsenzus, jer svi trebaju sudjelovati u tome i dati svoj doprinos, istaknuo je župan  Dva se cilja želi doseći tim  mjerama - trajno riješiti nezaposlenost u Istri i trajno riješiti konkurentnost istarskog gospodarstva.

Dino Kozlevac se zahvalio novinarima na korektnom praćenju rada Županijske skupštine, te naglasio kako 2011. godinu dočekujemo s optimizmom. Iduća je godina izborna, a s izborima  će doći, nadamo se, toliko željena decentralizacija države - zaključio je Kozlevac.