Pula: Župan Ivan Jakovčić uručio zahvalnicu Fulviju Rusticu

Pula:  Župan Ivan Jakovčić uručio zahvalnicu Fulviju  Rusticu

Za izniman doprinos u unapređivanju odnosa na području gospodarstva, kulture, znanosti i politike istarski je župan Ivan Jakovčić u ponedjeljak, 20 prosinca 2010. godine, uručio zahvalnicu  generalnom konzulu Republike Italije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Rijeci Fulviju Rusticu. Zahvalnica mu je uručena povodom završetka njegove diplomatske misije u Hrvatskoj. Tim je povodom  za gospodina Rustica priređeno prigodno primanje u sjedištu Istarske županije u Puli, na kojem su, uz župana Jakovčića, bili  zamjenica župana Viviana Benussi i načelnik Uprave Istarske županije Valerio Drandić

Po riječima župana Jakovčića do sada je za područje Istre bilo zaduženo više generalnih konzula i svi su oni bili profesionalci i voljeli Istru, no postoji i mala razlika. Kod konzula Rustica osjetili smo, naime, jedno veliko srce i entuzijazam za sve one projekte koje smo zajednički kreirali - istaknuo je Jakovčić. U prilog tomu spomenuo je posljednje napore u uspostavljanju ponovne suradnje s talijanskom regijom Friuli Veneziom Giuliom i istaknuo kako je  ovo je prvi put da dodjeljujemo ovakvo priznanje jednom konzulu.

Zahvalivši se na priznanju generalni konzul Fulvio Rustico kazao je kako će trajno biti prijateljem Istre, te kako će u svome radu uvijek djelovati u interesu svoje zemlje ali i Istre.

Istra je za mene ljubav na prvi pogled i gotovo da se osjećam Istraninom - naglasio je Rustico, dodavši kako je za njega Istra predvodnik europskih vrijednosti poput multijezičnosti, multikulturalnosti i suživota.

Galerija fotografija