Pula: Učenici 3b razreda Osnovne škole Fažana intervjuirali župana Jakovčića

Pula: Učenici 3b razreda Osnovne škole Fažana intervjuirali župana Jakovčića

Ono što o županu  Istarske županije Ivanu Jakovčiću nismo znali, ili ga se nismo usudili  upitati, doznali smo iz  grupnog intervjua što su ga s njim napravili učenici 3b razreda Osnovne škole Fažana. Tako smo doznali da  je županu najljepši cvijet tratinčica, da od čajeva najviše voli čaj od kadulje koji sam pripremi, da voli sardele, fritaju sa šparugama, od životinja najviše voli psa i mačku. i da su mu najdraži predmeti u osnovnoj školi bili priroda i društvo iz kojih je imao odlične ocjene.

U trajanju od jednog školskog sata  maštovitim su pitanjima izrešetali župana - od toga sjeća li se svoje prve učiteljice, što je studirao,  je li radio neki drugi posao, kako se postaje župan, ima li braće i sestara, koji mu je dio Istre najljepši, kolika mu je plaća, ima li barku ili brod, što radu u svom uredu,  hoće li njegova djeca nastaviti njegov posao,  koji sport voli   - do pitanja  tko mu je bio bolji prijatelj Tuđman ili Mesić?

Jedan ga je učenik pitao  poznaje  li predsjednika  Hrvatske i daje li mu ideje kao  obnoviti i razvijati državu, na što mu je župan odgovorio da su dobri prijatelji i da  rade zajedno ne velikim projektima.

Učenici su darovali županu sliku  s motivom  kažuna, a župan učenicima reljefnu kartu Istre. Usput je provjerio njihovo znanje iz zemljopisa, pa su učenici pokazali gdje se nalazi Učka i Pazin, znali su da je Pula najveći istarski grad i da se koza nalazi na grbu i zastavi Istarske županije. Poslije intervjuiranja razgledali su, zajedno sa svojom razrednicom  Dubravkom Petković, županov ured i  isprobali udobnost  županove stolice.

Intervju će biti objavljen na  školskim web stranicama.

Galerija fotografija