Primanje nagrađenih učenika na republičkim natjecanjima

Primanje  nagrađenih učenika na republičkim natjecanjima

 Istarski župan  Ivan Jakovčić primio je danas u pazinskom Spomen domu učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije, koji su osvojili 1, 2, i 3. mjesto na raznim državnim natjecanjima. Na primanju i razgovorima s nagrađenim učenicima bili su i članica Poglavarstva Istarske županije zadužena za  kulturu i školstvo Lucija Debeljuh, pročelnik Upravnog odjela za  obrazovanje, kulturu i sport Mladen Dušman i  voditeljica Odsjeka za prosvjetu, kulturu, informiranje, sport i tehničku kulturu u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji  Marija Kačan - Ivić.

Na mnogim  republičkim  natjecanjima  prva je tri mjesta osvojilo čak  187 učenika istarskih osnovnih i srednjih škola.  Župan je svima čestitao za  postignute rezultate, a čestitke je uputio i njihovim mentorima, profesorima i školama. To je vrlo značajan potencijal znanja, što treba nadograđivati nastavkom studiranja na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, kao i u drugim sveučilišnim središtima  u zemlji i inozemstvu.

Poticat ćemo i dalje nadarene učenike, jer želimo da Istarska županija bude prepoznatljiva i kao  regija znanja, naglasio je župan Jakovčić. Ovako veliko broj nagrađenih učenika najbolje je jamstvo da to i postane, u čemu će značajno mjesto, uz srednje i osnovne škole, imati  tek osnovano Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Poslije  primanja, za učenike je priređeno kratko druženje na kojem su im uručene prigodne nagrade za postignute rezultate.