Dani Vojvodine u Istri

Dani Vojvodine u Istri

Novinarima su danas predstavljeni programi manifestacije "Dani Vojvodine u Istri", koji će se održati od 29. rujna do 1. listopada 2006. godine. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava od 2001. godine - naizmjenično svake godine u drugoj regiji - kao "Dani Istre u Vojvodini" i "Dani Vojvodine u Istri". Programi će se odvijati na tri razine - političkoj, gospodarskoj ( turističkoj ) i kulturnoj.

Programe ovogodišnjih "Dana Vojvodine u Istri" predstavili su Robert Kolar, zamjenik sekretara za obrazovanje i kulturu Autonomne pokrajine Vojvodine, Oriano Otočan, član Poglavarstva Istarske županije zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije i Vladimir Torbica, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za kulturu i obrazovanje Istarske županije.

Ove će se godine programi održavati u gradovima Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj i Umag, te Općini Vrsar. Publici će se u tim mjestima predstaviti Srpsko narodno pozorište iz Novog sada, narodno pozorište Toša Jovanović iz Zrenjanina, rock grupe Zbogom Bruce Lee, UMT i Plug`n` Play, festival EXIT uz DJ party, te folklorno društvo Čigra iz Novog sada, uz pratnju tamburaškog orkestra i besplatno kušanje vojvođanskog ribljeg paprikaša.

Budući da AP Vojvodina i Istarska županija, kao najrazvijenije regije u svojim državama, njeguju zadnjih godine dobre odnose, to će se konkretizirati potpisivanjem Protokola o suradnji između Istre i Vojvodine.