Potpisani ugovori za uređenje nove učionice i dvorane u PŠ Lanišće

Potpisani ugovori za uređenje nove učionice i dvorane u PŠ Lanišće

U Kući fresaka u Draguću, Općina Cerovlje, u petak,4. kolovoza 2023. godine zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patriciom Percan prisustvovale su dodjeli Ugovora od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za projekt Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu. Ugovore je dodijelila gđa. Katica Mišković, voditeljica Ureda za potpomognuta područja MRRFEU. Ovaj projekt, kojim se predviđa preuređenje prostora u PŠ Lanišće, uključuje uređenje nove učionice i dvorane, stvarajući tako moderno i funkcionalno okruženje za obrazovanje i sportske aktivnosti.

Dodjeli ugovora prisustvovali su u svojstvu domaćina načelnik Općine Cerovlje Elvis Šterpin, načelnica Općine Lanišće Roberta Medica, načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz i načelnik Općine Karojba Marko Lakošeljac.

Zamjenica župana Jessica Acquavita istaknula je veliku potporu projektu te je u svom obraćanju istaknula: "Ovaj projekt je sjajan primjer kako suradnja lokalne zajednice i podrška Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU mogu dovesti do razvijanja i realizacije kvalitetnih i razvojnih projekata. Istarska županija uvijek će podržavati inicijative koje doprinose napretku naše zajednice i pružaju bolje uvjete za obrazovanje i sport. Ponosni smo što smo dio ovog projekta i radujemo se njegovim pozitivnim rezultatima."

Projekt uređenja učionice i dvorane u PŠ Lanišće pružit će novu dimenziju obrazovanju i sportskim aktivnostima, stvarajući moderno okruženje koje će poticati učenje i razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 39.740,00 EUR-a, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je iznos od 25.000,00 EUR-a kao podršku Istarskoj županiji. Projekt će se provoditi tijekom narednih 6 mjeseci, a njegov cilj je unaprijediti obrazovne i sportske kapacitete lokalne zajednice te stvoriti bolje uvjete za buduće generacije. Vrijedno je napomenuti da se navedenim sredstvima nastavlja ulaganje u PŠ Lanišće, započeto 2019. godine s rekonstrukcijom krovišta, nastavilo se u 2020. godini uređenjem interijera – postojeće učionice, zbornice i sanitarnog čvora. Sveukupno je u zgradu od 2019. godine uloženo cca 500.000,00 kn. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem natječaja dobiveno je 50.000,00 kn u 2019. godini i 100.000,00 kn u 2020. godini. Preostali iznos od 350.000,00 kn, odnosno cca 47.000 eura osigurala je Istarska županija, kao osnivač škole.