Župan Miletić upriličio prijem za Koturaljkaški klub Uljanik

Župan Miletić upriličio prijem za Koturaljkaški klub Uljanik

Istarski župan Boris Miletić jučer je upriličio prijem za Koturaljkaški klub Uljanik povodom održanog 35. Međunarodnog natjecanja u umjetničkom koturaljkanju pod nazivom „Amfora“, a prisustvovali su predsjednik Izvršnog odbora Kluba Alen Šarić te članice Maja Celija, Sara Šarić, Karolina Kanižaj i Lea Čuturilo.

Župan Miletić uvodno je istaknuo kako ga je iznenadio podatak o dugogodišnjoj tradiciji koturaljkanja u Puli, koja seže sve do 1899. godine. Čestitao je Klubu na organizaciji „Amfore“, koja je održana koncem lipnja u Domu sportova Mate Parlov u Puli, kao i na svim dosadašnjim uspjesima. 

„U proteklih godinu dana primio sam veliki broj sportaša s područja Istre i vidim da, iako smo mala sredina od nekih 200 tisuća ljudi, imam jako puno talenata. Držim da je u današnje vrijeme, kada je tehnologija zauzela toliko prostora u svakodnevnim životima i to posebno kod naših mladih, važno promovirati sve oblike sporta.  U Istri imamo preko 18 tisuća registriranih sportaša, oko 500 klubova i 850 trenera, a i vi ste dio tog čitavog sustava i drago mi je da njegujete koturaljkanje“, poručio je župan. 

„Koturaljkanje je stvarno dugo godina tu te je jedan od prvih sportova u Puli, uz tadašnji veslački klub Pietas Julia. Tada naravno nije bilo natjecanja, ali su se još za vrijeme Austro-Ugarske i Italije koturaljkali iznad Arene. Tamo gdje je Mjesni odbor nalazila se prva ploča da bi se poslije sve preselilo u Patinaggio. Malo se zna o tome i mi pokušavamo koliko je moguće promovirati naš Klub i ovaj sport. Trudimo se i dokle god ima entuzijasta, postojat će i koturaljkanje“, kazao je Šarić dodajući da Klub ima sekciju umjetničkog koturaljkanja, pojedinačnu, a započelo se i sa show grupama. Trenutno ima 80-ak članova mlađe dobi, a svake godine se vrše upisi i novih članica i članova. 
Prisutne članice Kluba ispričale su županu kako su krenule s ovim sportom, koliko puta tjedno treniraju, te su podijelile iskustva s natjecanja. KK Uljanik s ponosom ističe svoje nastupe na brojnim europskim i svjetskim natjecanjima u Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Švicarskoj, Sloveniji, Argentini, SAD-u, kako s revijalnom grupom, tako i s pojedinačnim natjecateljima.
 

Galerija fotografija