Zamjenica župana na susretu Kluba poslovnih žena BPW Pula u povodu 8. Marta

Zamjenica župana na susretu Kluba poslovnih žena BPW Pula u povodu 8. Marta

Povodom Međunarodnog dana žena i 21. obljetnice udruge BPW (Business and professional Woman) iz Pule koja okuplja istarske poduzetnice, danas je u Zajednici Talijana u Puli, održan susret. Događaj je organizirala udruga BPW, uz potporu Istarske županije. Susretu, koji se zbog epidemioloških mjera organizirao u ograničenom obliku, osim predstavnica BPW-a na čelu s predsjednicom Alidom Perkov, nazočile su i zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita te pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije IDA d.o.o. Tamara Kiršić.

"Udruga BPW, koja od svog osnutka 2001. godine broji 200 članica, zalaže se za promicanje i afirmaciju istarskih poduzetnica", rekla je predsjednica Perkov ponovivši važnost umrežavanja, jedinstvenosti i ustrajnosti u postizanju svojih ciljeva.

„Riječ je o hvalevrijednom poslu kojeg provodi Udruga, jer više od dvadeset godina podržava i promiče mala i srednja poduzeća za žene u Istri, a to radimo i mi u IDA-i. Svake godine velik dio sredstava odvaja se za poduzetnice, a gotovo polovica zahtjeva za inkubatorima tiče se poduzetnica. Također, moram reći da su žene kreativne, imaju inovativne ideje i ne odustaju. Stoga smo uvijek sretni što možemo podržati novi ženski poslovni pothvat, a to ćemo činiti i u budućnosti“, rekla je Kiršić. 

Podršku radu BPW-a daje i zamjenica župana Acquavita: „Pored podrške poduzetnicima i profesionalcima u raznim sektorima, BPW je svojom aktivnošću pokazao važnost umrežavanja te kako je snaga upravo u zajedništvu. Mnogo toga treba još učiniti kako bi se postigla ona ravnopravnost spolova koju još uvijek ne uživaju ni najrazvijenije zemlje - nekoliko studija je pokazalo da još uvijek postoji predrasuda da muškarci bolje obavljaju političke, ekonomske i upravljačke poslove. Upravo da bi se promijenila ova perspektiva, potrebno je podržati svaku aktivnost koja podržava žene. Istarska županija može se pohvaliti administrativnim aparatom u kojem žene imaju važnu ulogu - od 14 upravnih odjela žene čak 9 vode žene; ljepši spol je također dobro zastupljen u Skupštini, koju dvije žene predsjedavaju. Želim čestitati 8. mart svim ženama, i ne zaboravimo da damo primjer, budemo hrabre i da se ne libimo pokazati što sve možemo učiniti.“ 

Na kraju susreta, prikazan je promotivni video tridesetak poduzetnica i njihovih proizvoda, izrađen krajem 2021. godine i sufinanciran od strane Istarske županije.

FOTO: Glas Istre (Milivoj MIJOŠEK)

Galerija fotografija