Općoj bolnici Pula službeno uručeni međunarodni certifikati AACI standarda

Općoj bolnici Pula službeno uručeni međunarodni certifikati AACI standarda

Općoj bolnici Pula danas su službeno uručeni međunarodni certifikati AACI standarda „International accreditation Quality & patient safety“ i „Certified quality management system ISO 9001“, američke akreditacijske organizacije AACI (American Accreditation Commision International). 

Tom su se prigodom prisutnima obratili državni tajnik Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić, izvršni direktor američke akreditacijske organizacije American Accreditation Commision International Krešimir Antonio Paliska, istarski župan Boris Miletić, pomoćnik za kvalitetu i voditelj Odjela internističke onkologije s hematologijom doc.dr.sc. Dragan Trivanović, te ravnateljica Opće bolnice Pula dr. med. i doc. dr. sc. Irena Hrstić

- Zdravstvo kao jedan od sigurno najkompleksnijih sustava, stalno je u velikim izazovima, a posebno zadnjih godinu i pol dana zbog izvanrednih okolnosti pandemije COVID-19. To najbolje zna naša Opća bolnica Pula, ali i druge zdravstvene ustanove na području Istarske županije, čiji je doprinos nemjerljiv. Pacijenti traže sigurnost i kvalitetu, a osoblje Opće bolnice Pula je pokazalo i pokazuje da svoju ulogu uspješno obavlja, što potvrđuju i certifikati međunarodne Američke akreditacijske komisije. Na tome vam od srca čestitam i ovom prilikom zahvaljujem cijelom bolničkom osoblju na požrtvovnosti, humanosti i ogromnom trudu kojeg svakodnevno ulaže u pružanju najbolje skrbi našim građanima, ali i brojnim gostima koji dolaze u Istru, poručio je župan Miletić

- Unatoč izazovnim okolnostima izgradnje bolnice, preseljenja i pandemije COVID-19, tijekom ove godine u našoj bolnici provedeni su pre-audit, inicijalni i finalni audit od strane međunarodnih ocjenitelja AACI-ja kako bi se stekla međunarodna akreditacija i certificiranje. Skupina auditora pohvalila je kvalitetu rada bolnice te izdala određene preporuke koje već jesu implementirane u bolnički sustav čime su zadovoljeni kriteriji izdavanja gore navedenih certifikata, naglasila je ravnateljica Hrtsić.

Zahtjevi za dobivanje certifikata podrazumijevaju ispunjavanje akreditacijskih zahtjeva definiranim prema normama krovne svjetske akreditacijske organizacije za kvalitetu u zdravstvu. Sam proces akreditiranja fokusiran je na standard upravljanja (usklađenost sa zakonima i propisima, vodstvo, sustav kvalitete, upravljanje resursima i rizicima), sigurnu skrb pacijenata (prava, postupci i usluge) i pomoćnih službi (prehrana, fizičko okruženje, zaštita podataka i sigurnost). 

OB Pula je prepoznala činjenicu da kontinuirano unapređenje kvalitetnog pružanja zdravstvenih usluga jamči sigurnost za pacijente, posjetitelje i djelatnike, ali je i preduvjet pružanja vrhunske domaće zdravstvene zaštite stranim pacijentima. 

AACI bolnička akreditacija i ISO 9001 dobiveni su na razdoblje od tri godine uz godišnje provjere. U želji za stjecanjem povjerenja svih dionika, standardi nas potiču na zajednički rad te da konstantno pratimo, mjerimo, analiziramo i poboljšavamo naše procese čime sigurnost pacijenata i osoblja stavljamo u središte naših aktivnosti.
 

Galerija fotografija