U Puli položeni vijenci povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

U Puli položeni vijenci povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava u nedjelju, 30. svibnja, danas su položeni vijenci na Središnjem križu pulskog Gradskog groblja i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, u Parku Franje Josipa I. 

U ime Istarske županije vijence su položili zamjenica župana Jessica Acquavita i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac. Vijence su položili i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, predstavnici PU istarske, predsjednik udruge HVIDRA Pula Ivica Lerotić i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Minutom šutnje odana je počast svima koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku.

U toj prigodi, predsjednik HVIDRA-e Pula Ivica Lerotić  čestitao je okupljenima i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te je uputio iskrenu zahvalu svima koji su zaslužni za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.  

Galerija fotografija