Početkom veljače kreće TV emisija "Multikulturalnost u Istri"

Početkom veljače kreće TV emisija "Multikulturalnost u Istri"

Istarska županija, kroz  Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, potiče razvoj manjinskih prava te osigurava sve potrebne uvjete za razvoj programskih djelatnosti udruga nacionalnih manjina na županijskoj razini.

Kroz Odjel se prati, podržava i sufinancira rad udruga, kulturnih društava, zajednica, vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Istre. Jedan od projekata, pokrenut u 2020. godini u suradnji s lokalnom televizijom je emisija "Multikulturalnost u Istri". Cilj emisije je približiti bogatu tradiciju i kulturu te kulturno-umjetničke projekte i programe nacionalnih manjina. Time se ujedno dodatno potiče multikulturalnost u Istri u kojoj su suživot i prihvaćanje različitosti najveće vrijednosti i najveće bogatstvo.

Kroz emisiju, koja će se emitirati jednom mjesečno,  točnije svaki prvi ponedjeljak u mjesecu, s početkom u 21:00 sat, predstavit će se albanska, bošnjačka, srpska, crnogorska, slovenska, makedonska, romska, mađarska i češka nacionalna manjina. Prva emisija na rasporedu je 3. veljače.