Sklopljen Sporazum o Suradnji o razvoju Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj

Sklopljen Sporazum o Suradnji o razvoju Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj

Istarska županija, Grad Rovinj, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, Maistra d.d., Valalta, turistička zajednica grada Rovinja i Udruženje obrtnika Rovinj, sklopili su danas Sporazum o međusobnoj suradnji, u prostorima Škole.

Dokument je to koji ima cilj osigurati sredstava za kontinuirano opremanje i unaprjeđenje uvjeta rada. Potpisnici su suglasno utvrdili uspostavljanje i provođenje međusobne dugoročne suradnje za potrebe Škole u obrazovnim sektorima Turizam i ugostiteljstvo, Strojarstvo, Brodogradnja i metalurgija, te Elektrotehnika i računalstvo.

Svrha suradnje putem ovog Sporazuma jest upravo postizanje bolje učinkovitosti Škole, Grada i gospodarskih subjekata njihovim zajedničkim djelovanjem u cilju objedinjavanja znanja, iskustava, kontakata i resursa.

Između različitih ciljeva, treba istaknuti da se radi o osiguranju sredstava za kontinuirano opremanje i unaprjeđenje uvjeta rada, provođenja stručnog osposobljavanja i usavršavanja te cjeloživotnog učenja za potrebe gospodarskih subjekata, strukovnih nastavnika, mentora, nezaposlenih i drugih polaznika. Također je važno spomenuti suradnju i sudjelovanje u provedbi zajedničkih projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe gospodarskim potrebama, kao i obavljanje drugih poslova koji doprinose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe potrebama na tržištu rada.

"Zajednički nam je zadatak sljedećih godina pobrinuti se da ova škola postane rasadnik onih koji će i dalje promovirati turizam i obrt u ovom našem gradu i Istarskoj županiji", istaknuo je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin.

Potpisnici Sporazuma naglasili su spremnost učiniti sve što je moguće, financijski i politički, ljudski i moralno kako bi izdigli ovu školu na razinu koja ona zaslužuje. Svi su se složili da turistička ekonomija u gradu Rovinju, koja je vrhunska, a i obrti i malo poduzetništvo moraju prvenstveno funkcionirati s kadrovima s ovoga područja.

Ravnatelj škole Emil Nimčević izjavio kako je ovo vrijedan i povijesni sporazum kojim će se osigurati da njihova obrazovna institucija ima kontinuitet razvoja. Ujedno bi će omogućen kvalitetnije obrazovanje u jednoj modernijoj i pristupačnijoj školi na radost svih učenika, profesora, ali i sugrađana.