Svečano otvoreni radovi na izgradnji državne ceste Rogovići-Lindarski Križ kraj Pazina

Svečano otvoreni radovi na izgradnji državne ceste Rogovići-Lindarski Križ kraj Pazina

Kod skretanja za poslovnu zonu Ciburi, u Pazinu, danas je svečano obilježeno uvođenje izvođača u posao na projektu izgradnje davne ceste Rogovići - Lindarski Križ, a kojem su prisustvovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik župana koji obnaša dužnosti župana Istarske županije Fabrizio Radin, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić te predstavnici Hrvatskih cesta, BINA Istre te izvođača radova.

Obnašatelja dužnosti župana Radin izrazio je zadovoljstvo što se kreće s projektom koji je od značaja za šire područje grada Pazina, a osvrnuo se i na dobru suradnju s Ministarstvom.

"Zadovoljni smo s postignutom suradnjom s Ministarstvom i nastavit ćemo tim putem. Istarska županija će doprinijeti svim raspoloživim sredstvima kako bi se ovakvi projekti nastavili", naglasio je Radin.

Prema riječima ministra izgradnjom obilaznice duge oko 6 kilometara, ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna, sav tranzitni promet će se maknuti iz Pazina što je bitno za sigurnost prometa.

"Osim ovoga Hrvatske ceste pripremaju i nekoliko drugih velikih projekata ovdje u Istri, poput izgradnje dionice Veli Vrh-Pula, obilaznice Buzeta i dionice Vranje-Lupoglav. Riječ je o velikim infrastrukturnim projektima koji su u fazi pripreme, a vjerujem vrlo brzo će krenuti i njihova izvedba", izjavio je ministar Butković dodajući kako vrijednost navedenih projekata iznosi 300 milijuna kuna.

Investitor projekta su Hrvatske ceste. Projektant ceste je Geoprojekt, a vrijednost ugovora za projektiranje iznosi milijun kuna (bez PDV-a). Izvođač radova je tvrtka Euro-asfalt, a ugovorena vrijednost radova je 42,9 milijuna kuna (bez PDV-a). Rok izvođenja radova je 20 mjeseci od uvođenja u posao. Stručni nadzor provodit će Zajednica ponuditelja Učka Konzalting i Ramtech, a vrijednost nadzora iznosi 2,38 milijuna kuna (bez PDV-a).

Galerija fotografija