Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin primio članove Savjeta mladih Istarske županije

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin primio članove Savjeta mladih Istarske županije

Zamjenika župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin sastao se danas, u sjedištu Istarske županije u Puli, s članovima Savjeta mladih Istarske županije koji su nazočili u sljedećem sastavu: predsjednik Alen Gržinić, potpredsjednica Virna Kisiček, potpredsjednik Paolo Načinović te članica Patricija Šuster.

Radin ih je uvodnom dijelu susreta sve srdačno pozdravio te iskoristio priliku prije samog izvještaja, da pohvali sve dosadašnje napore i zalaganje članova i članica Savjeta.

Vesna Ivančić, pročelnica Stručne službe Skupštine koja prati Savjet mladih Istarske županije budući da su isti savjetodavno tijelo Skupštine, uvodno je zamjenika župana informirala o njihovom radu i aktivnostima.

Prilikom susreta, poseban je naglasak stavljen na održavanje Dana mladih Istarske županije čiji će domaćin biti Grad Rovinj 13. rujna 2019. godine. Zamjenik župana Radin informiran je ovom prilikom i o tome da je za njegovo održavanje potpisan Sporazum na razini gradova i županije te da su pripreme u tijeku koje vodi savjet mladih Grada Rovinja.

Bilo je govora i o pripremama za kampanju posvećenoj sprečavanju nasilja na internetu - cyberbullying koju Savjet priprema u suradnji sa zamjenicom predsjednika Skupštine Istarske županije Tamarom Brussich.

Također su ga izvjestili o svojim prijedlozima i inicijativama nastavno na Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, a vezano za Pravilnik o dodjeli stipendija studentima na studijima za deficitarna zanimanja u zdravstvu u Istarskoj županiji.

Zamjenika župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizija Radina posebno su zanimali koji su to prijedlozi Savjeta mladih bili prihvaćeni, ali i on koji nisu o čemu su ga detaljnije izvjestili predjednik savjeta Alen Gržinić i Virna Kisiček.

Predsjednik Gržinić obrazložio je zamjerku župana i inicijativu Savjeta mladih da se za narednu godinu osiguranju sredstva i resursi za održavanje Smotre fakulteta po uzoru na druge sredine koje imaju sveučilišne studije koje to provode kako bi se popularizirali studiji.

Galerija fotografija