Održana svečana prisega sudaca porotnika Općinskog suda u Puli

Održana svečana prisega sudaca porotnika Općinskog suda u Puli

Na Općinskom sudu u Puli, pred potpredsjednicom Skupštine Istarske županije, Tamarom Brussich 21. ožujka 2019. godine, prisegnuli su suci porotnici Općinskog suda u Puli koje je Skupština Istarske županije imenovala, na prijedlog gradskih i općinskih vijeća Puljštine. Potpredsjednica Skupštine, Brussich istaknula je da se na dužnost sudaca porotnika imenuju savjesni i odgovorni pojedinci visoko cijenjeni u svojim sredinama.

Svečanoj prisezi prisustvovao je i predsjednik Općinskog suda u Puli, Roberto Uggeri, predsjednica Kaznenog odjela Vera Glasnović Gioni i predsjednica Građanskog odjela Daniela Subotić Biondi. Predsjednik Ruggeri je suce porotnike upoznao s pravima i obvezama sudaca porotnika, te istaknuo da je njihov značaj prilikom presuda isti kao i kod sudaca profesionalaca. Vera Glasnović Đoni istaknula je kako je mudrost i iskustvo sudaca porotnika velika pomoć profesionalnim sucima u kaznenim postupcima.

Nakon položene svečane prisege, suci porotnici, na poziv suda, mogu učestvovati u raspravama i participirati u donošenju presuda

Galerija fotografija