Svečano otvoren prostor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije

Svečano otvoren prostor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije

Danas je svečano otvoren novi prostor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije u Zagrebačkoj ulici, u Puli, uz prigodan glazbeni program. Nastupili su Buzetski biseri, folklorna skupina koja predstavlja kulturni identitet sredine u kojoj živimo kao i kulturni identitet Bošnjačke nacionalne manjine.

Vijeću je prostor dodijelio Grad Pula, a uređen je i opremljen uz pomoć Grada i Istarske županije.

Istarski župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje svečanosti te budućim korisnicima zaželio uspješan rad i ugodna druženja.

"Drago mi je što smo uspjeli osigurati jedan sjajan prostor Vijeću bošnjačke nacionale zajednice. Istarska županija će nastaviti biti partner kao i do sada i ovom prigodom želim izraziti uvjerenje da će nas ovaj prostor, odnosno udruge koje će ga koristiti, svojim aktivnostima i programima oplemenjivati u budućnosti", kazao je župan.

Okupljene je pozdravio i obratio im se i predsjednik Vijeća Muhamed Muratagić: "Ovo je prostor koji smo ostvarili i zaslužili u našoj dugogodišnjoj suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom, kao i nadasve dobrim odnosom. Sretni smo što smo dobili adekvatan prostor za održavanje sjednica Vijeća i aktivnosti naših brojnih udruga".

Galerija fotografija